top of page

AMOT CONTROLS

AMOT CONTROLS har fabrik och huvudkontor i Bury St. Edmunds i Storbritannien, och lösningarna är idag branschstandard för många olika industriapplikationer över hela världen.

 

Historien om AMOT började i 1948 i Richmond, Kalifornien med utvecklingen av en termostatventil för den marina industrin, där man fortfarande hittar lösningar för registrering och reglering av temperatur och tryck, det har fört dem till en topposition. Dessutom har nya områden lagts till, såsom motor- och maskinkontroller, samt säkerhetslösningar för dieselmotorer. Först 2007 genom köpet av Roda Deaco Valve Company (Edmonton, Kanada), och igen 2008 med köpet av Chalwyn Ltd. (UK). Med dessa två produktlinjer, samt den expertis som följde, är AMOT nu världens ledande tillverkare av nödstoppsystem för dieselmotorer.

Ing. Westad AS är skandinavisk försäljare av både AMOT trevägs blandningsventiler och för Chalwyn avstängningssystem.

 

AMOT i sig ägs idag av Roper Technologies (USA), som också äger flera andra företag som Ing. Westad levererar komponenter och lösningar från – se nedan.

ROPER TECHNOLOGIES:

Förutom AMOT äger Roper Technologies varumärkena Rigsaver och Chalwyn, som levererar stoppsystem till dieselmotorer. Ing. Westad AS är din lokala kontaktpunkt för alla dessa företag och produkter.

bottom of page